História značky New Balance

Výroba značky New Balance sa začala na začiatku 20. storočia, najmä v roku 1906. Jej zakladateľom bol William J. Riley, ktorý zabezpečil bohatú budúcnosť nielen tejto spoločnosti, ale aj kvalitnej a lekárskej obuvi. Miesto, kde sa príbeh začal, bol Boston, USA. Hlavnou myšlienkou tejto spoločnosti bolo urobiť kroky ľuďom pohodlnejšie a okrem obuvi vyrobiť aj doplnky, ktoré pomáhajú zlepšovať pohodlnú chôdzu.

Výroba tenisiek New Balance

Jedným z takých prvkov, ktoré mali podporovať pohodlnú chôdzu, bola klenba podporujúca členky. Jeho úlohou bolo udržiavať nohu v správnom tvare a prispievať k správnej nálade topánky. Tento typ „vylepšenej“ obuvi bol obľúbený u mnohých zákazníkov vrátane polície, záchranárov a záchranárov. Popularita týchto topánok bola vysoká hlavne preto, že ponúkali pohodlie aj pri dlhom dennom nosení.

V roku 1934 prišla prvá významná zmena vo vedení spoločnosti. Artur Hall sa stal novým obchodným partnerom, ktorý vďaka svojim rozsiahlym skúsenostiam v tejto oblasti dokázal zvýšiť popularitu značky. Sortiment nezahŕňal iba športovú obuv, ale aj zdravotnú obuv, ktorá je dostupná iba na lekársky predpis.

Rok čo rok sa William J. Riley dal dokopy a rozhodol sa svoje umenie žiť odovzdať ďalej Kiddovým. Pani Kidd bola priamym potomkom Williama, a tak sa rodinná tradícia značky zachovala. Nadviazali na danú filozofiu značky, ktorej hlavnou myšlienkou bolo vyrábať špeciálnu dizajnérsku obuv, ktorá bude vynikajúcim spoločníkom pre šport a bežné alebo špeciálne príležitosti.

Výrobný sklad New Balance

Významnou revolúciou vo vývoji tejto značky bola výroba svetového modelu Trackster. Bol to vôbec prvý typ obuvi, ktorý mal zvlnenú podrážku, ktorá bola k dispozícii v mnohých šírkach. Prilákal pozornosť mnohých športovcov, ktorí kvôli svojej kvalite označili obuv za najvhodnejšiu pre náročných zákazníkov.

Ďalšou dominantou značky New Balance bola výroba najľahšej tréningovej obuvi s menom NB 890. Ľahkosť a jedinečná citlivosť na nohy prilákala všetky typy zákazníkov. Vynikajúci úspech bol výsledkom produkcie založenej na domácej produkcii, dôvery v tímového ducha a starostlivosti pri vytváraní každého páru.

V súčasnosti sa pod touto značkou vyrába nielen kvalitná obuv, ale aj oblečenie. Vďaka vlastnostiam topánok New Balance, na ktorých je založená vzájomná spokojnosť výrobcu a zákazníka, patria dnes originálne diely k najobľúbenejším.