Ako si vybrať tenisky

Po celom svete existuje veľa výrobcov tenisiek. A individuálnych modelov je ešte viac! Ako si vyberiete tie, ktoré sa v takom množstve stanú vašimi obľúbenými? Odpovedzte na 5 otázok a vydajte sa na lov.

Aké základné funkcie očakávam?

Začať odznova. Tenisky pozostávajú z podrážky, vrchného materiálu, viazania / suchého zipsu. Môžete si tiež vybrať z rôznych tvarov topánok a tiež ich výšky.

Ak je podrážka hrubšia, pravdepodobne vydrží dlhšie. S lacnými teniskami sa občas môžete stretnúť s popraskanou podrážkou, ale pri kvalitných topánkach sa toho báť nemusíte.

Vrchný materiál môže byť koža, látka a špeciálna priedušná látka. Je ideálny na letnú obuv do mesta a na plánované výlety. Nevýhoda tohto povrchu sa prejavuje na festivaloch alebo podujatiach, kde vám môže niekto šliapnuť na nohu. Tento variant vás príliš nechráni. Rovnako aj z neočakávaného dažďa.

Kedy ho chcem nosiť?

Ideálne každý deň! Ale letní a jesenní tréneri majú rozdiel. Jesenné farby majú nepremokavý materiál (alebo možnosť impregnácie), sú silnejšie a majú vyššiu podrážku. Pravdepodobne budú v tlmených farbách, ale rozhodne sa tým nemusíte obmedzovať.

Kam to chcem vziať?

Chcete tenisky na výlety do prírody? Do mesta a do školy? Alebo hľadáte v piatok topánky v kancelárii?

Pokiaľ majú tréneri splniť všetky body v jednom, odporúčame siahnuť po osvedčenej klasike - čierno-bielej obuvi Vans. Tenisky New Balance tiež ponúkajú športovejší vzhľad, ale stále sú štýlové.

Aká obuv sa mi páči?

Predchádzajúci bod už spomínal ďalší dôležitý aspekt vašich nových trénerov. A to je ich tvar. Bez ohľadu na to, či dávate prednosť pevnejším, škaredým topánkam alebo uprednostňujete jemnejšie tvary, v e-shope kecky.cz si môžete kedykoľvek vybrať. Nemáte jasnú predstavu? Potom sa pozrite na krabicu od topánok.

ikonické tenisky

K nákupu vás môže priviesť všetko. Či už je to skutočná potreba nových topánok alebo radosť z ďalších tenisiek populárnej značky, obe varianty sú úplne v poriadku. Tenisky môžu byť tiež nositeľným umeleckým dielom a s danou značkou sú spojené aj rôzne subkultúry.

Medzi tieto značky patria aj tenisky Vans. Tie boli na začiatku milované korčuliarmi. Ak teda jazdíte cez víkend na palube a cez týždeň chodíte na schôdzky, Vänskä je pekným prísľubom na ďalšiu voľnú nedeľu.


Ako si vybrať tenisky