Ako čistiť semišové topánky

Tak krásne a napriek tomu také citlivé. Reč je o semišových topánkach. Ako ich správne vyčistiť a ako zabezpečiť, aby ich pravidelný strih nepokazil vzhľad? Prečítajte si náš článok.

Jemný pravý semiš je vždy vyrobený z kože. Vnútro ošetrenej kože je ošetrené a je možné na ňu naniesť aj malú kvapku vody. Keď si teda kupujete prvé semišové topánky, investujte do vybavenia, ktoré vám umožní starostlivosť o ne.

    Čo budeš potrebovať
  • Semišový štetec
  • Poznáte to podľa dvoch rôznych povrchov. Na jednej strane sú pružné plastové gombíky na česanie. Druhá hrubšia strana by mala mať oceľové alebo nylonové štetiny, ktoré presne prečesávajú bahno a semišový prach.

  • Pena na čistenie semišu
  • Špeciálna pena dokáže vyčistiť nečistoty a zároveň chráni povrch a oživuje farby.

    Ako čistiť semišové topánky

    Blato a prach na semiši

    Aj keď to môže vyzerať strašidelne, zablatené semišové topánky sa ľahko čistia. Všetko, čo musíte urobiť, je nechať ju úplne zaschnúť a potom suchú špinu jednoducho oprášiť.

    Najskôr použite jemné, ale tvrdé štetiny, ktoré z semišu odstránia aj malé čiastočky prachu. Po tomto postupe uvidíte svetlejšie farby. Uvidíte však aj stopy po štetcoch, takže ich prevráťte alebo použite inú gumu. Citlivý povrch „hrebe“. Pamätajte však, že všetky pohyby sú jedným smerom!

    Po týchto dvoch krokoch nie je na topánkach vidno ani stopy po blate a prachu.

    Leštené semišové topánky

    Ak sa tekutina dostane do semišu, nemusíte sa hneď lúčiť s topánkami. Na pomoc si vezmite čistiacu penu a štetec. Krúživými pohybmi zapracujte penu na zamš na miestach, kde je zabránené znečisteniu. Dosiahnete rovnomerný efekt. Po odstránení peny opäť použite gumovú kefu a hrebeň semišu jedným smerom.

    Impregnácia ako základ

    Investície do semišových topánok by mali byť vždy doplnené kvalitným hydroizolačným sprejom. Chráni povrch pred hlbokými nečistotami a zároveň sa stará o farby. Luxusný vzhľad nových topánok a vaša radosť vydrží dlhšie.