Ako sušiť topánky v sušičke

Mať suchú obuv môže byť triviálna vec. Je to však veľká chyba. Je dôležité starať sa o obuv nielen z hľadiska prania, ale aj z hľadiska sušenia. Nosenie neúplne suchých topánok môže spôsobiť značné nepríjemnosti, napr. B. Pleseň v topánkach alebo pľuzgiere na nohách. Sušenie topánok v sušičke má navyše svoje výhody. Ak topánky sušíte podľa tohto návodu, nechajte ich pomerne rýchlo zaschnúť a tým pádom ste po krátkom čase opäť na nohách.

Ako sušiť topánku na topánky

Je bezpodmienečne potrebné zistiť materiál, z ktorého sú topánky vyrobené. Čo všetko môžete do sušičky vložiť bez obáv z jej plastov alebo bavlny. Čo však určite nie je v cene, sú topánky vyrobené z kože alebo topánky s gélovou podrážkou. A samozrejme ani špinavé topánky. Všetky topánky by ste mali vopred umyť ručne jemným čistiacim prostriedkom. Je tiež vhodné si z topánok odstrániť šnúrky (okrem posledných nitov - stále to má zmysel). Keď získate všetky potrebné informácie, môžete pristúpiť k procesu sušenia sami. Pamätajte, že topánky by mali byť sušené maximálne 60 minút pri nízkej alebo strednej teplote.

Aj keď sušička nemusí byť plná, odporúča sa topánky nesušiť sami. Ak vložíte do sušičky naraz viac uterákov alebo utierok, zabránite ich zničeniu nárazmi z boku. Topánky sa vkladajú do sušičky ako posledné. Pritlačte podrážky na sklo dverí tak, aby hroty smerovali nahor. Teraz prichádza úloha strún na poslednom zarážke. Keď zatvoríte dvere, podržte ich a zovrite ich navzájom, aby sa topánky v sušičke nemohli voľne pohybovať.

Máte doma sušičku so špeciálnym košom na topánky? V takom prípade môžete preskočiť proces používania šnúrok, všetky ich odstrániť a obklopiť topánky uterákmi a utierkami.

Samozrejme, existujú aj ďalšie „klasické“ taktiky na sušenie topánok. Topánky poskladajte nasiakavým papierom tak, aby sa voda rýchlejšie vstrebávala a samozrejme ich nechajte tiež vysušiť na teple. Sušenie v sušičke je však oveľa rýchlejšie a spoľahlivejšie. Nezabudnite zlikvidovať papier, ktorý chcete zafarbiť, napríklad noviny s potlačou textu. Čierna farba na z. B. biele topánky môžu spôsobiť nepríjemné pocity.

Stále sa obávate, že sa niečo pokazí, poškodia sa vám topánky a nemôžete sa sťažovať? Vezmite si leták z topánok, ktoré ste si kúpili, a tam ste určite určili, v takom prípade je možné topánky použiť.