Ako vyčistím biele tenisky?

Ako vyčistím biele tenisky? 🧼

Sú čisté ako napadnutý sneh! Biele tenisky, ktoré boli práve vytiahnuté zo septembrového boxu a pripravené na prvý výlet topánkami, upútajú pozornosť na ulici, keď sedia pri každom oblečení. Ako môžete udržať auru nových topánok čo najdlhšie?

Skôr ako pôjdete do spoločnosti

Základom je účinná impregnácia hneď od začiatku. Predtým, ako vyjdete v bielych teniskách, ošetrujte ich kvalitným hydroizolačným prostriedkom. Bez ohľadu na to, či sú vaše biele tenisky vyrobené z kože alebo plátna, zaslúžia si ochranu pred malými čiastočkami prachu a veľkými kvapkami, ktorým sa dá niekedy zabrániť.

Najrýchlejší spôsob čistenia iba tenisiek pomocou bielej, neviditeľnej ochrannej fólie.

Pravidelná starostlivosť o biele tenisky

Hneď ako na látkových a kožených teniskách uvidíte nečistoty, urobte opatrenia. Nečistoty môžu preniknúť hlboko do materiálov, takže sa oveľa ťažšie čistia. Z tohto dôvodu odporúčame do týždennej rutiny pridať polhodinu starostlivosti o topánky. Ocenia to nielen tieto biele tenisky.

    Čo k tomu potrebujete?
  • Stará zubná kefka alebo iná malá kefka s mäkkými štetinami
  • prací prášok
  • Miska s vodou
  • Do misky dáme trochu vody, prášok na pranie a hustejšiu kašu. Pomocou zubnej kefky vám môžu pribudnúť aj malé vrásky na podrážke a na vašich bielych teniskách nebude viditeľný vek topánok alebo tanečná noc.

    Zložte to z podlahy

    Na čistenie po dlhodobom nosení použite namiesto prášku na pranie sódu bikarbónu. Škrabance a odreniny na bielej podrážke špičky môžete odstrániť z bieleho laku na nechty alebo permanentnej značky na lak z papiernictva. Ak máte topánky z bielej látky bez lepenej gumy, môžete ich nechať vysušiť na priamom slnku. To tiež pomáha bielym vyniknúť. Ale pozor, ak tenisky s gumou vystavíte priamemu slnečnému žiareniu, môžu sa na nich vytvárať žlté škvrny, ktoré už nebudete môcť z topánok zliezť. Na slnku môžu oxidovať stopy lepidla a iných chemikálií, čo nenávratne poškodzuje obuv. Takéto topánky plné novín je lepšie sušiť v dobre vetranej miestnosti.

    Tenisky do práčky?

    Poslednou možnosťou pri čistení topánok by mala byť automatická práčka. V prípade TAKE je 50:50, že topánky vytiahnete krajšie, ako ich dáte do práčky. Ak urobíte takýto krok, perte topánky jednu po druhej v pracích vreciach, s vytiahnutými šnúrkami, bez bielidla a aviváže, a to iba po šetrnom programe.

    Šité plátené topánky majú šancu na prežitie. Lepené sú nekvalitné a vy odsúdite kožu na ulici za odpadkový kôš. Musíme sa teda vrátiť na začiatok. Impregnácia je základ.


    Biele tenisky