Trendy jarných tenisiek pre tento rok 2020

Tenisky, tenisky, plátno, jedna topánka, veľa mien a nekonečné množstvo spôsobov, ako byť v teniskách štýlové. Ako nosím tenisky túto jar?

Špičkové tenisky New Balance WL574SOJ na jar 2020

Farby, farby, pastelky

Veľké značky ako Vans alebo New Balance sa zdráhali zahrnúť do tohtoročných jarných kolekcií farebné modely. Ak máte nervy, pustite si do tohtoročnej jari poriadnu dávku farby. Čím bláznivejšia je kombinácia, tým lepšie. O to viac, ak je váš šatník väčšinou konzervatívny a dominuje čierna farba. Alebo ak hľadáte spôsob, ako oživiť nehynúcu základňu šatníka v tvare bieleho trička a klasických džínsov. Tento rok bude na jar ocenená najmä odvaha, ktorú treba vidieť, a úsilie dostať sa zo svojej komfortnej zóny. Ak si netrúfate na použitie neónových a metalických farieb, flitrov alebo divokých vzorov, môžete si „ľahko trúfnuť v zmysle zákona“ v podobe farebných šnúrok.

Farebné tenisky na jar 2020

zlaté osemdesiate roky

Rok 2020 vyzerá tiež ako veľká návratnosť pre retro. Predchádzajúce narodenia si spomenú na svoju mladosť v „osemdesiatych rokoch“ a nostalgicky nostalgické v puberte v 90. rokoch môžu ešte niektoré kúsky skrývať. Veľký návrat k móde v 80. a 90. rokoch možno vidieť aj vo svete tenisiek. Tí, ktorí si pri dizajne pamätajú modely z našej mladosti alebo našich rodičov, sú tento rok frustrujúci.

Platformy na pozretie

Keď už hovoríme o inšpirácii z 90. rokov, spomeniete si, ako topánky Spice Girls nosili topánky v topánkach na vysokých platformách (ak sa dalo bežne niečo také chodiť)? A pamätáte si, ako krátko po skončení tej éry bolo prakticky v móde vystupovať na verejnosti v niečom podobnom? Zdá sa, že si dnešní módni návrhári tiež pamätajú, že vysoké podpätky môžu byť tiež vražedne nepríjemné. Ale čo to je, s nohami gazely mimo módnej dráhy to obyčajní smrteľníci zvyčajne nemajú k dispozícii. Preto sa každá dráha počíta s dodaním požadovaných centimetrov bez obetovania pohodlia. Na vysokej plošine sa teda topánky vrátili do popredia. A to vo všetkých možných formách. Zabudnite však na chvíľu na sandále na podpätku a obujte si pohodlné tenisky. Sú v pohode a určite im nohy neublížia.

Na Everest alebo ísť na prechádzku?

Časy, keď každý módny influencer odvážal odpadky v Blahnikových člnoch, sú preč. A keď mala v topánke čižmy, nosila ich iba tam, kde boli pôvodne určené. Hitom, ktoré sa zvyčajne dajú dostať do mesta, sa stali tiež hitom. Zaujali svoje miesto vedľa ťažkých topánok s typickými podrážkami „traktora“, ku ktorým malo veľa dievčat jemné oblečenie. A týmto trendom sa inšpirovala aj aktuálna kolekcia tenisiek, ktorej modelom boli outdoorové topánky. Sú predovšetkým mimoriadne pohodlné a sú vhodné na kombinovanie s pohodlným bežným oblečením a na vytváranie kontrastov s čisto dievčenskými outfitmi.

Škaredé tenisky alebo naozaj čudné topánky

Hitom, ktorý vládne už niekoľko sezón, sú takzvané škaredé tenisky. Asi najvýstižnejším slovenským prekladom tohto výrazu by boli „škaredé tenisky“. Cieľom je, aby tieto topánky vyzerali čudne: robustné, zbytočne väčšie, retro, zastarané, na obrovských platformách atď. Je prehnané povedať: skrátka čím horšie, tým lepšie. V zásade platí, že ak zmiešate všetko diskutované vyššie a pridáte trochu navyše, v očiach dnešných módnych policajtov máte na sebe jednotku. Toto je módny trend pre odvážnych a hlavne u mladšej generácie. Táto obuv však rozhodne nesúvisí s vekom. Odvážiš sa?