Ako zvoliť správnu veľkosť topánky

Aby ste sa cítili ako v bavlnke tej správnej veľkosti, existuje niekoľko rád, ktoré vám povedia, ktorú voľbu zvoliť pri výbere veľkosti pre deti aj dospelých. Existuje kľúčový prístup, ktorý odhaľuje jednoduchú taktiku, ktorej zrada nie je zaručená.

Prvým krokom je správne zmeranie chodidla alebo chodidla. Skôr ako začnete merať, vezmite si vedľa seba kúsok papiera, pravítko a ceruzku. Tieto predmety, ktoré má každý doma, stačia na to, aby vám hneď zistili veľkosť. Nezabudnite mať na nohe ponožku, pretože je dôležité zakomponovať ju do priestoru, ktorý ponúka pánska alebo dámska obuv.

Dôležitým faktom zostáva, aby ste pri meraní opatrne držali nohu v správnom uhle. To vám pomôže buď na stene a v rohu miestnosti, kde si pripevníte nohu, alebo môžete chytiť botník, ktorý odhaľuje rovnaký uhol.

S ceruzkou, pravítkom, papierom a krabičkou (alebo stojacimi v rohu miestnosti) je čas začať posudzovať veľkosť. Nohu podoprite papierom, vyrovnajte v pravom uhle a nakreslite ceruzkou.

Je dôležité nájsť najväčšiu vzdialenosť od chodidla, to znamená dĺžku od päty po najväčší prst. Pre lepšiu vizuálnu viditeľnosť je možné pravítkom pred najdlhším prstom nakresliť čiaru. Potom sa už len musíte pozrieť do tabuľky, ktorá ukazuje vašu veľkosť. Pre každú značku je jedinečný.

Ako sa však zorientujete pri stole? Je to ľahké. Mondo point (niekedy skrátene MD) je názov odporúčanej dĺžky chodidla, vyjadrený v centimetroch. Je dobré pridať 5 až 10 milimetrov hodnoty, aby ste získali voľný priestor pre pohodlný pohyb prstov. Ak však meriate dĺžku svojho dieťaťa a nie seba, pridajte 10 - 15 milimetrov. Deti stále rastú a zvyčajne musia prezúvať rýchlejšie ako dospelí. Majme teda rezervu. Z tejto informácie vyplýva skutočnosť, že je lepšie kúpiť si o niečo väčšiu topánku, ako vám ukazuje Mondo Point.

Dostali ste počas dňa iné výsledky? Nezúfajte, to má každý. Je známe, kedy je noha ráno odpočívaná a kedy je pri normálnej chôdzi mierne opuchnutá. Najlepšie je preto merať chodidlo s príchodom večera, v čase, keď bude pravdepodobne najväčší.

Dúfame, že ste našli svoju veľkosť a nič vám nebráni vo výbere najlepšieho páru pre vás.


Ako zvoliť správnu veľkosť topánky