Cyklistická obuv

Leto sa konečne ukázalo v plnej kráse a je čas urobiť niečo pre svoju kondíciu a skvelú postavu. Ktorá športová aktivita je najlepšia? Tenis, plávanie, aerobik, beh? Bicyklovanie je rozumný kompromis. Ale rovnako ako pri iných športoch, aj tu je potrebné špeciálne vybavenie.

K cyklistickému dresu môžete ľahko pridať elegantné tenisky a funkčné ponožky. Na čo by ste si mali pri výbere dať pozor?

Sú tenisky vhodné na bicykel?

Závisí to od vašej fyzickej kondície a úrovne aktivity. Ak je vašim obľúbeným koníčkom jazda na bicykli, nemali by ste podceňovať vybavenie pre tento šport. Vysoko kvalitné tenisky vyrobené na základe dlhoročných skúseností s atletickou obuvou a ich požiadavkami vás len priblížia k vášmu cieľu. Elegantné športové topánky Vans s členitými podrážkami, ktoré zaisťujú maximálny komfort a bezpečnosť počas jazdy, sú ľahko prístupným riešením. Dôležitý je aj výber správnych strún.

Cyklistická obuv

Klasické alebo silikónové šnúrky?

Pamätajte, že výber správnej dĺžky je dôležitý, či už siahnete po plochých šnúrkach z polyesteru alebo bavlny. Šnúrka zachytená v lúčoch vášho bicykla môže ľahko viesť ku katastrofe. Elegantným a pohodlným riešením je použitie silikónových káblov. Tieto sa ľahko prispôsobia šírke vsuvky a v prípade potreby sa dajú ľahko vymeniť. Ich farebný dizajn oživí vašu športovú obuv a spríjemní deň s bicyklom.

Klasické alebo nízke ponožky?

Výber vhodných ponožiek závisí predovšetkým od strihu tenisiek, výšky členku a farby tenisiek. Základným pravidlom je ich zdravotná nezávadnosť, odvod potu a pohodlie. Materiál si môžete zvoliť podľa svojich osobných preferencií. K dispozícii je bambus, merino vlna, bavlna, polypropylén ... Bavlna je vhodná aj ako termofunkčné vlákno so iónmi striebra, ktoré pôsobia proti parazitom a posilňujú oblasť päty, pre zvýšené potenie nôh.

Cyklistické tenisky pre mužov a ženy

Ženy môžu svoju cyklistiku spestriť pohodlnými teniskami z priedušného textilného materiálu a segmentovanou funkčnou podrážkou. K dispozícii je výber pestrofarebných prírodných vzorov, ale aj monochromatická klasika, ktorá sa hodí takmer k každému outfitu. Cyklistické tenisky je možné vybrať z novej lifestylovej kolekcie z dielne Vans, ktorá uspokojí každého. Vulkanizovaná podrážka zvyšuje pocit bezpečia a radosť z aktívneho pohybu.

Cyklistika je jednou z príjemných letných aktivít. Výber správneho modelu pre športovú obuv a doplnky vám dáva príležitosť užiť si toto nádherné obdobie roka s rodinou a priateľmi naplno.