Tenisky v lese

V lese v teniskách? 🌲 Upokoj sa!

Žijete v meste a chcete každú chvíľu uniknúť z prírody, ale nemáte čo na seba? Kúpiť kvalitnú turistickú obuv na 3 výlety za sezónu nemá veľký zmysel, preto pre vás máme variant, ktorý sa vám bude páčiť. Kúpte si kvalitné tenisky!

Pri výbere tenisiek do lesa, ktoré sa dajú nosiť inde, by ste mali skombinovať nielen vzhľad, ale aj niektoré ďalšie vlastnosti a zabezpečiť pohodlné prechádzky bez namáčania ponožiek a pľuzgierov.

Tenisky v lese

Hrubá podrážka 🥾

Na vyšliapaných chodníkoch, aj na zarastenej lúke, oceníte silnú a pevnú podrážku, ktorá tlmí všetky hrbole. Zároveň však musí byť tiež pružný, aby sa po niekoľkých kilometroch neroztrhol.

Všetky tenisky New Ballance majú mäkkú, ale hrubú podrážku. Či už zvolíte klasický štýl alebo športovejší s vyššou podrážkou, nešliapnete vedľa.

Dajú sa utiahnuť 👟

Populárne členkové topánky nie sú ideálne na prechádzky do lesa. A to z dvoch dôvodov. Topánky, ktoré pevne neobopínajú chodidlo, môžu členku krútiť. Na ceste plnej prekážok a nerovností môžete predchádzať bolestivým zraneniam, najmä správnou obuvou. Ďalším je ich ľahké odstránenie. Aká je ich výhoda v mestskom využití, môže byť veľkým problémom, ak sa pár hodín prechádzate lesom. Neničte si deň.

Vodotesnosť 💧

Na ceste vás môže zasiahnuť ranná rosa, slabý dážď alebo oblačnosť. V prírode sa však neschováte pod jednu strechu alebo v kaviarni, musíte myslieť na náhle zmeny počasia. Preto si do lesa vyberte tenisky vyrobené buď z nepremokavých materiálov (napríklad z kože) alebo z plátenných tenisiek, ktoré ľahko impregnujete.

Nepremokavé tenisky

Všetky topánky odporúčame hydroizolovať. Vďaka tomu sú nielen odolnejšie voči vode, ale tiež uľahčuje vylučovanie rôznych znečisťujúcich látok, čo zaručuje dlhšiu životnosť topánok.