Ako si vybrať topánky pre priateľa ako darček?

Vložili ste list do kalendára a s hrôzou ste zistili, že sa blížia narodeniny vášho priateľa? Márne premýšľate, ktorý darček by bol tým pravým, čím prekvapíte a zároveň potešíte? A čo napríklad také nové tenisky, ktoré práve teraz lietajú? Praktický darček je zaručený a nesklame. Ak aspoň trochu viete o vkusu partnera, čiastočne ste vyhrali. Tipy uvedené nižšie slúžia ako návod na efektívne riešenie tohto problému s pálením.

Zistite správnu veľkosť obuvi svojho partnera

Aby vybrané topánky dobre slúžili partnerovi, je vhodné poznať presnú veľkosť a šírku topánok. To môže byť niekedy naozaj tvrdý oriešok, pretože mnoho výrobcov obuvi má svoje vlastné číslovanie. Skúste si prejsť skrinku od topánok vašich drahých polovičiek a tam nájdete odpoveď. Keď si vyberiete topánky rovnakej značky, existuje nádej na úspech. Zamerajte sa tiež na výber správneho strihu a kontrolu, či sú topánky vhodné pre aktuálnu sezónu a počasie.

Pri nákupe sa informujte o možnosti prezúvania

Ak kupujete tovar z internetu, máte možnosť ho bez uvedenia dôvodu do 14 dní vrátiť alebo vymeniť. V kamennom obchode je dobré zistiť, kedy kupujete. V obchodoch sa na výmenu obuvi, ktorá sa nenosila, zvyčajne poskytuje 30 dní. Ak si vyberiete nesprávnu veľkosť, v kamennom obchode by vám mala pre budúce nákupy ponúknuť výmenu zdarma alebo výmenu za iný model alebo darčekový certifikát. Problémom môžu byť vrátené platby.

Uschovajte si doklad o prípadných reklamáciách obuvi

Obuv patrí do kategórie spotrebného tovaru, preto je vhodné si pre prípadnú reklamáciu uschovať doklad o kúpe. Ak pôvodný text zmizne, je lepšie doklad skopírovať. Ak máte akékoľvek problémy, môžete podať vlastnú sťažnosť na dva roky. Ak bude reklamácia prijatá, predajca by mal topánky vhodne opraviť alebo vymeniť alebo vrátiť peniaze.

Vložte vybraný darček do pôvodného obalu

Zaujímavé a pútavé balenie príjemcu bude príjemne potešené. Obuv môžete postupne vkladať do niekoľkých škatúľ zoradených podľa veľkosti, vďaka čomu bude celý proces vybaľovania vzrušujúcejší. Môžete zvoliť aj obaly neobvyklého tvaru, výrazných farebných kombinácií alebo konkrétneho materiálu. Ak sa v tejto oblasti necítite primerane kvalifikovaní a vynaliezaví, mali by ste sa obrátiť na pracovníkov baliaceho kúta v obchodnom dome zabalením.

Radosť obdarovaného partnera je za všetky tieto snahy určite príjemnou odmenou. Nákup nemusí byť vôbec komplikovaný. Modely z novej kolekcie na webe spoľahlivého internetu stimulujú fantáziu. Ak sa budete riadiť príslušným odporúčaním, nemal by vzniknúť problém s výmenou alebo vrátením nevhodne vybraného darčeka.

Ako si vybrať topánky ako darček